Muotoilua kuvina: Music Action Painting -maalausta DEE: Family -projektissa

Design Exploration and Experimentation: Family projekti lähestyy loppuaan. Opiskelijaryhmät viimeistelevät töitään, jotka esitellään Helsingin Design-museossa ensi viikon tiistaina. Ennen tätä suurta päivää teemme pienen katsauksen kulissien taakse esittelemällä Maarten den Breeijenin käsialaa olevan pilottiprojektin.

Maarten järjesti Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa työpajan, jossa hän kokeili action painting -maalausta yhteistyössä lasten kanssa. Työpajassa Maarten ja lapset loivat maalauksia musiikin ja äänen avulla. Kaiuttimien päälle asetettiin paperi ja maalia, minkä jälkeen tietokoneelta soitettiin erilaisia taajuuksia sekä musiikkia. Tämä sai paperin ja maalin värähtelemään ääniaaltojen tahtiin. Lapset olivat tästä kokeilusta todella innoissaan ja lopputulos oli hieno yhteistyömaalauskokemus, johon kaikki ottivat osaa.

Tervetuloa tutustumaan Maartenin Action painting wagoniin sekä muihin töihin Design-museolla 7.3.2012 eteenpäin!