Hyvää arkea ja kestävää kehitystä Kannelmäessä 2.-8.5!

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat ja opettajat kutsuvat kannelmäkeläisiä kertomaan Kannelmäkeen liittyviä tarinoita ja unelmia hyvästä arjesta toukokuussa. Viikon aikana (2.–8.5.2012) järjestetään Kanneltalossa kansainvälinen Repicturing Suburban Neighbourhood -työpaja, ja sen osana Hyvän arjen Kannelmäki –näyttely. Lisäksi lauantaina 5.5.2012 osana työpajaa järjestetään läheiselle Sitratorille korttelitapahtuma, jossa on luvassa esityksiä ja yhteisöllisyyttä aina tori-bingosta zumbaan.

Talven 2011–2012 aikana tietoa on kerätty niin vanhoilta kuin nuoriltakin kannelmäkeläisiltä, ja yhdessä pohdittu, mitä hyvään arkeen kuuluu, ja miten arkea voitaisiin muuttaa paremmaksi. Hyvän arjen Kannelmäki -näyttelyssä aineisto on esillä, ja viikon aikana näyttely kasvaa ja täydentyy opiskelijoiden ja kannelmäkeläisten vaikutuksesta.

Tapahtumat ovat osa Aalto-yliopiston kansainvälistä AH-DEsign Accessible and Sustainable Design -hanketta. Tässä kolmen eurooppalaisen yliopiston välisessä projektissa on tavoitteena lähiöympäristön hyvän arjen mallien sekä osallistavan suunnittelu- ja näyttelykäytänteiden kehittäminen. Hankkeen TANGO-työpajoissa kerätyt kokemukset sekä opiskelijoiden suunnittelemat käytännön ratkaisut kootaan näyttelyyn, joka kiertää Suomessa, Ranskassa ja Italiassa keväällä 2013, viimeisenä pysäkkinään touko-kesäkuussa Designmuseo Helsingissä.

EU:n kulttuuriohjelman rahoittamaa hanketta koordinoi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Taiteen laitos, ja hankepartnereina ovat Muotoilun laitos samasta koulusta, sekä italialainen Milano Politecnico ja ranskalainen Ecole de Design Nantes Atlantique. Repicturing Suburban Neighbourhood –työpaja on myös osa Aalto-yliopiston 365 Wellbeing -hanketta ja Desingpääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Medialle tiedoksi: tervetuloa kuulemaan lisää hankkeesta ja tapaamaan tulevaisuuden arjen muotoilijoita pressiaamiaiselle torstaina 3.5. klo 9.30 Kanneltaloon!

TANGO – Hyvän arjen Kannelmäki -näyttely ja Repicturing Suburban Neighbourhood -työpaja

2.–8.5.2012

Yleisölle avoinna 2.–8.5.2012, ma-to 9–20, pe 9–18, la 10–16

Korttelitapahtuma Sitratorilla (Kanneltalon edessä)