Tapahtumakutsu: Käyttäjälähtöiset sähköiset terveyspalvelut -seminaari 9.5.

KUTSU

Miten IT-palvelu voi tehostaa neuvolan toimintaa sekä parantaa asiakkaiden palvelukokemusta?

Miten yhteissuunnittelu auttaa löytämään uudenlaisia keinoja klamydia-tartuntojen vähentämiseen?

Miksi tekstiviestimuistutus ei riitä saamaan paikalle niitä, jotka jättävät tulematta vastaanotolle?

Hei kollega ja asiasta kiinnostunut,

Olemme kevään aikana kehittäneet uusia sähköisiä palveluita Helsingin kaupungin terveyskeskukselle. Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen ja Helsingin kaupungin yhteistyössä toteutettu projekti ”käyttäjälähtöiset sähköiset terveyspalvelut” kartoitti miten sähköiset palvelut voivat kehittyä nyt ja tulevaisuudessa:

• Sähköisen yhteydenpidon ja itsepalveluiden alueella kehitimme välineitä neuvolan ja perheiden tarpeisiin.
  • Ennalta ehkäisevän terveystyön saralla loimme uusia malleja saattaa riskiryhmät terveydenhoidon piiriin kouluterveydenhuollossa.
  • Ajanvarauksen ja allokoinnin tiimoilta tiimimme loi ratkaisuita, joilla vähentää vastaanotoilta poisjääntiä.

Tule kuulemaan tulokset tuoreeltaan loppuseminaarissamme ”Masters of Aalto” -näyttelyn seminaaritilassa Jätkäsaaressa! Tilaisuudessa paljastetaan hankkeen päälöydökset, esitellään opiskelijaryhmien suunnittelukonseptit ja kuullaan kommenttipuheenvuorot terveyskeskuksen avainhenkilöiltä sekä avataan tila avoimelle keskustelulle.

Tilaisuus on osa 365 Wellbeing hanketta, jossa Aalto-yliopiston professoreiden ja tutkijoiden vetämät opiskelijaryhmät kehittävät hyvinvointia Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Lahden kaupungeissa. 365 Wellbeing on Aalto-yliopiston laajin projekti designpääkapunkivuonna.

Aika: Keskiviikko 9.5.2012 klo 13.00-16.15

Ohjelma:

13.00-13.30 Hankkeen yleiskuva, prof. Sampsa Hyysalo
13.40-15.40 Opiskelijaryhmien suunnittelukonseptit ja kommenttipuheenvuorot
15.40-16.15 Yleiskeskustelu

Paikka: Aalto-yliopiston ”Masters of Aalto” -kevätnäyttelyn seminaaritila, Tyynenmerenkatu 6 (entinen L3-varastorakennus Länsisataman terminaalin vieressä)

Tapahtuma on avoin, ilmainen ja sen pääkielenä on englanti.

Laita päivämäärä kalenteriisi ja ilmoittaudu tilaisuuteen oheisella lomakkeella:

Lisätietoja projektista ja tapahtumasta:

Yst.terv.

Prof. Sampsa Hyysalo